Tijd om deze sla weer weg te gooien, het kan uw gezondheid bedreigen

Tijd om deze sla weer weg te gooien, het kan uw gezondheid bedreigen

Kenwell Nature BV Water based supplements

Dit soort nieuws gebeurt zo vaak dat het je waarschijnlijk niet verbaast. Maar voor veel mensen is het tijd om al je sla (alweer!) Weg te gooien na een recente aankondiging – vlak voor de vakantie – dat nog een heleboel romaine sla besmet kan zijn met een potentieel dodelijke stam van E. coli-bacteriën.

Nogmaals, je blijft je sla weggooien, je warenlade opschonen en nadenken over al het geld dat je in de prullenbak gooit vanwege zoveel “romaine sla schrikjes”.

Gewoonlijk is het niet helemaal duidelijk waarom dit blijft gebeuren, en terwijl landbouwdeskundigen blijven proberen te achterhalen waarom snijsla besmet raakt en hoe ze verdere problemen kunnen voorkomen, meldt de Washington Post dat deze problemen de telers blijven verwoesten. Bottom line: als een bewuste consument is het zo belangrijk om te begrijpen hoe E. coli gevaarlijke infecties kan veroorzaken en, nog belangrijker, de beste stappen die u kunt nemen om uzelf te beschermen tegen schade.

Hoe E. coli-bacteriën ongewenste infecties kunnen veroorzaken

Hoewel veel vormen van E. coli eigenlijk onschadelijk zijn, kunnen de typen die dat niet zijn, leiden tot levensbedreigende, ernstige diarree. Dus hoe veroorzaken deze bacteriën zulke gevaarlijke infecties?

De bacteriën zorgen ervoor dat darmcellen kleine structuren creëren die bekend staan als “actinestokkels”. Deze voetstokken verankeren ziekteverwekkers en helpen deze bacteriekolonies te groeien.

E. coli injecteert een gastheer met verschillende eiwitten, en recent ontdekten ze dat als ze de injectie van het eiwit EspG in de darmen kunnen voorkomen, de bacteriën het moeilijker hadden om die sokkels te maken die E. coli-bacteriën op hun plaats fixeren. Deze bevindingen helpen niet alleen licht werpen op de mechanica van deze infectie, maar kunnen ook onderzoekers ertoe brengen nieuwe behandelingsmogelijkheden te vinden.

Ontdek hoe je jezelf kunt beschermen tegen een ernstige E. coli-infectie

Naast het regelmatig weggooien van uw snijsla als u erachter komt dat deze weer besmet is, wat kunt u doen om uzelf te beschermen tegen E. coli-infecties en de daaruit voortvloeiende voedselvergiftiging?

Hier zijn verschillende stappen die u kunt nemen:

Was uw handen regelmatig: u moet uw handen wassen na gebruik van het toilet, luiers verschonen, voor en na het bereiden van voedsel en na contact met dieren en hun omgeving.

Zorg ervoor dat vlees goed wordt gekookt: controleer de aanbevolen kookrichtlijnen voor vlees om ervoor te zorgen dat u uw vlees op een veilige interne temperatuur kookt.

Was groenten en fruit: tenzij je groenten en fruit zeggen dat ze “voorgewassen” zijn, zorg er dan voor dat je ze onder stromend water wast om bacteriën te verwijderen.

Ken uw bron van niet-gepasteuriseerde producten: hoewel het risico laag is, wees voorzichtig wanneer u niet-gepasteuriseerde zuivelproducten koopt, met name rauwe melk.

Voorkom kruisbesmetting: in uw voedselbereidingsgebieden, maar neem maatregelen om kruisbesmetting te voorkomen. Was snijplanken, toonbanken, keukengerei en handen grondig na het aanraken van rauw vlees.

Kies lokale (biologische) voedselbronnen: overweeg om naar de lokale boerenmarkten of coöperatie te gaan – in plaats van te kopen bij grote supermarktketens, waar het moeilijk kan zijn om te weten waar uw product eigenlijk vandaan komt.

Bronnen: