Passagiers op 3 grote Amerikaanse luchthavens worden gescreend op dodelijk Chinees virus

Passagiers op 3 grote Amerikaanse luchthavens worden gescreend op dodelijk Chinees virus

Kenwell Nature BV Water based supplements

Autoriteiten op grote luchthavens in New York en Californië zullen passagiers screenen die reizen vanuit de Chinese stad Wuhan, gegrepen door het uitbreken van een nieuw dodelijk longontsteking-achtig virus, dat zich sindsdien naar Japan en Thailand heeft verspreid.

Vanaf vrijdag zullen passagiers uit Wuhan die aankomen op San Francisco, New York en de belangrijkste internationale luchthavens van Los Angeles, worden onderzocht op de symptomen van een nieuw coronavirus (2019-nCov) dat vorige maand uitbrak in de Chinese stad. Ambtenaren bij de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) voeren de controles uit, samen met douane- en grensbeschermingsagenten (CBP).

De ziekte werd voor het eerst opgemerkt in Wuhan in december en wordt verondersteld te zijn ontstaan op een vis- en dierenmarkt in de stad. De CDC stelt dat het virus waarschijnlijk van marktdieren op mensen is gesprongen en zich vervolgens tussen mensen heeft kunnen verspreiden.

2019-nCov is een griepachtig virus dat symptomen kan veroorzaken die leiden tot een ernstige verkoudheid tot longontsteking. Twee mannen van in de zestig zijn gestorven aan de ziekte in Wuhan, de tweede is vrijdag overleden. Een man in Japan en twee vrouwen in Thailand zijn ook besmet geraakt, beiden zijn ze gereisd vanuit Wuhan.

De CDC acht de dreiging voor het Amerikaanse publiek laag, maar zegt dat het “proactieve voorbereidingen neemt”.

Coronavirussen zijn een grote familie virussen, waarvan sommige ziekte veroorzaken bij mensen en andere bij dieren, waaronder kamelen, katten en vleermuizen. Coronavirussen bij dieren kunnen soms evolueren om zich te verspreiden tussen mensen, zoals het geval was toen het Midden-Oosten Respiratory Syndrome (MERS) of ‘Camel Flu’ uitbrak in 2017, en toen Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS) voor het eerst in 2002 in China werd verspreid naar de mens in China.

Bronnen:

RT